Tooling

Al meer dan 30 jaar zijn wij een gereedschapmakerij, tegenwoordig ook wel bekend als Tooling.

Wij specialiseren ons in het ontwikkelen, vervaardigen en onderhouden van volg-, snij- buiggereedschappen voor de diverse branches in de stansindustrie. Voorbeelden hiervan zijn de medische wereld, fiets-, automotive-, lucht-, ruimtevaart en voedingsindustrie, woning- en scheepsbouw.

Met onze specialistische aanpak en jarenlange ervaring zorgen onze Special Makers altijd voor een kwalitatief en duurzame stempel waar onze klant nog jarenlang rendement uithaalt.

Bekijk onze

Werkwijze Tooling

offerte

Offerte

Op basis van een tekening van een bevroren eindproduct maken wij een duidelijke offerte voor onze klant.

ontwerp

Constructieontwerp

Met een externe gerenommeerde tekenaar maken we een voorstel voor een strookopzet. Wanneer de offerte en het voorstel definitief goedgekeurd zijn, wordt er een 3D-constructie gemaakt.

process

Inkoop, Planning & Proces

Na een gezamenlijk akkoord van de 3D-constructie worden de tekeningen verwerkt middels een stuklijst. Zorgvuldig kopen we de benodigde materialen in en maken een planning voor de machinale bewerking op onze verschillende afdelingen. Hierdoor kunnen we tijdig starten met assembleren.

assembling

Assembleren, Try-out & Gereedschaps- optimalisatie

Het gereedschap wordt door onze gereedschapmakers samengebouwd. 
Tot een maximale afmeting van 1 meter en 200 ton kunnen we het gereedschap testen op onze eigen hydraulische Stenhoj pers. Boven deze afmeting zal dit in samenspraak bij de klant gebeuren. Een van onze Special Makers is daarbij aanwezig om het proces te begeleiden. Na deze ‘FOT (First Out of Tooling)’ wordt het gereedschap verder geoptimaliseerd en gereed gemaakt voor productie.
Onder bepaalde voorwaarden kunnen we de stempel in onderhoud nemen.