Onze afdelingen

MSG biedt een breed scala aan verspaningsmogelijkheden en machines zoals draadvonk- en freesmachines en slijpbanken.

We vervaardigen en bewerken producten uit Aluminium, Staal, RVS, Titanium, Inconel en ook non-ferrometalen. Hierdoor zijn onze producten inzetbaar voor diverse markten en doeleinden.
We zijn ingesteld op enkelstuk tot middelgrote series en kunnen met onze manier van werken snel schakelen tussen verschillende onderdelen. Ons proces is ingericht om Grade 2 te kunnen produceren.

Wij staan voor vooruitgang en ontwikkeling. Om deze reden blijven onze Special Makers altijd zoeken naar nieuwe, betere en snellere technieken en apparatuur om het proces te optimaliseren.

Draaien

Verdraaid lekker!

Het is verdraaid lekker dat met de aanschaf van de draaicentrum Haas DS-30Y met stafaanvoer onze verspaningspark compleet is. Onze CNC draaimachine is voorzien van een hoofd- en subspil, waardoor bewerking in-één-keer-klaar zijn. Met een ruim werkbereik kunnen we klussen tot 584 mm in de overnamespindel aan. De maximale draaidiameter met klauwplaat bedraagt 457 mm en de staafcapaciteit is 76 mm. De machinegereedschappen kunnen zowel radiaal als axiaal bewerkingen uitvoeren. De machine is voorzien van een werkstukopvanginrichting wat onbemande bewerking mogelijk maakt. Een complete machine waarmee we alle soorten materialen kunnen draaien.

Frezen

Voor onze jonge doch ervaren Special Makers op de freesafdeling is niks te gek. Hoe uitdagender, hoe beter.

Teamwork staat voorop om de beste kwaliteit en mooiste producten te garanderen. Dit gecombineerd met een zeer geavanceerd machinepark zorgt voor vier belangrijke punten: high precision, high mix, low volume, maximum performance.

MSG is een klein bedrijf met korte lijntjes waardoor er direct gereageerd kan worden binnen het proces en snel gewisseld kan worden tussen verschillende onderdelen. Wij maken gebruik van zowel 3- als 5-assige cnc-bewerkingscentra.  Met de combinatie van een BMO Platinum 50 Robotcell geschakeld met twee 5-assige freesmachines zijn we ook flexibel genoeg om kleine tot middelgrote serie van producten nauwkeurig en tijdig te produceren. 

We werken met Mastercam en sinds 2022 ook met Hypermill. Middels de virtual-machining-module van Hypermill kunnen we een betere proceszekerheid garanderen. Tevens werken we met voorstelinapparatuur en krimphouder tooling van Haimer en beschikken we over een gereedschapsbeheersysteem.

Slijpen

Onze slijp Special Makers hebben als motto; met geslepen humor slijp ik een product ouderwets goed.

Oftewel ouderwets vakmanschap staat hoog in het vaandel. 

We kunnen zowel vlakslijpen als profielslijpen, onze slijpbank is voorzien van een Opti-dress waardoor we onze slijpstenen nauwkeurig kunnen profileren. 

Een nauwkeurigheid van 0,002 mm en een Ra-waarde van 0,2 tot 0,4 is voor ons geen probleem. 

Draadvonken (WEDM)

Door jarenlange ervaring in WEDM mogen wij onszelf specialist op het gebied van draadvonken noemen.

Met draadvonken kunnen elektrisch geleidende materialen bewerkt worden zoals (gehard) staal, aluminium, koper en hardmetaal (widia).

Er wordt nauwkeurig en schoon gesneden met koperdraad (0,25mm) en messing (0,1 – 0,3 mm). Wij hebben beschikking over een groot specialistisch machinepark met 5 EDM-machines. Eroderen doen wij met Charmilles en Fanuc machines.

Dankzij de grote machine-capaciteit kunnen we hoge kwaliteit en korte levertijden bieden. Met ons machinepark kunnen de afmetingen van de te bewerken delen variëren van klein tot groot met een maximumhoogte van 515 mm. 

Oftewel; u vraagt, wij vonken!

Assembleren

Wij bouwen voor uw productie!

Op de afdeling assemblage richten onze Special Makers met hun ervaring en analytisch vermogen zich op het kwalitatief samenstellen van gereedschappen uit diverse intern geproduceerde componenten.

Dit kan ook de afwerking van losse high precision componenten zijn, zoals het plaatsen van inserts.

Het gereedschap wordt gangbaar gemaakt en getest. 

Indien gewenst en onder bepaalde voorwaarden kunnen er ook onderhoudswerkzaamheden aan bestaande gereedschappen worden uitgevoerd.

We zijn een eindschakel in ons proces en zorgen voor een nette afwerking. 

Kwaliteit

Meten is weten, maar we meten ook wat we eigenlijk al weten.

Een belangrijke manier om het product volledig te controleren. We hebben veel geïnvesteerd in onze meetkamer om aan alle wensen van onze klanten te voldoen en optimale kwaliteit te garanderen. Een proces wat natuurlijk continue in ontwikkeling is en onze aandacht heeft. Wij werken met de geavanceerde 3D-Hexagon coördinaatmeetmachine (CMM) Global S Chrome 9.20.8 met meetnauwkeurigheid van 0,5 μm.

 

Onze meetmachine kent de volgende functies:

 • Locatie-Dimensie
 • Positie-Dimensie
 • Afstand-Dimensie
 • Hoekdimensie
 • Concentriciteit-Dimensie
 • Coaxialiteit-Dimensie
 • Rondheid-Dimensie
 • Cilindriciteit-Dimensie
 • Rechtheid-Dimensie
 • Vlakheid-Dimensie
 • Haaksheid-Dimensie
 • Parallelliteit-Dimensie
 • Totale slag-Dimensie
 • Circulaire slag-Dimensie
 • Profieloppervlakte-Dimensie
 • Profiellijn-Dimensie
 • Hoekzuiverheid-Dimensie
 • Symmetrie-Dimensie
 • Groottedimensie
 • Manuele invoerdimensie