lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit

Stempel inklapbare trekhaak Allpress

De wens

Allpress, een bedrijf gespecialiseerd in metaalproducten, heeft ons gevraagd om een gereedschap (stempel) te ontwikkelen en te vervaardigen voor de kulissenkaste van een nieuwe elektrische trekhaak. Hierbij draait de kogel van de elektrische trekhaak in het product weg, zodat de trekhaak niet langer zichtbaar is.

 

Het proces

Tijdens de aanvraag stuurt Allpress een goedgekeurde 3D producttekening mee, zodat het voor onze constructeur duidelijk is hoe het product er uiteindelijk uit moet komen te zien. Op basis van deze producttekening stellen wij samen met de constructeur de globale afmetingen van de stempel op, waarna onze constructeur (na goedkeuring van Allpress) kan beginnen aan een 3D model van de stempel. In overleg met Allpress wordt besloten op basis van welk 3D model wij kunnen starten met de vervaardiging van de stempel.

De stempel krijgt een afmeting van 2500 x 850 mm. Gezien de afmetingen van de stempel kiezen wij ervoor om het gereedschap in diverse units op te splitsen en te vervaardigen. Het voordeel hiervan is dat de stempel hanteerbaar blijft, waardoor de stempel beter onderhouden kan worden.

Allereerst wordt er gestart met het vervaardigen van allerlei losse onderdelen van de diverse units. Zodra alle onderdelen van een bepaalde unit gereed zijn, wordt de unit opgebouwd en getest onder de pers. Uit de eerste test blijkt of het product op de juiste manier wordt gebogen en of alle snijlijnen zich op de juiste positie bevinden. Dit is een spannend moment, aangezien enkele onderdelen 190 mm worden gebogen en er drie verschillende slobgleuven loodrecht boven elkaar moeten komen. Op basis van deze test worden aanpassingen verricht om de unit te optimaliseren. Dit proces herhalen wij bij alle units, zodat elke unit geoptimaliseerd wordt.

Vervolgens wordt de complete stempel opgebouwd op een spanplaat, waarbij alle losse units met elkaar worden verbonden. De complete stempel wordt door ons onder de pers gezet, waarna de eerste proefexemplaren van het product worden gemaakt. Op basis van deze proefexemplaren worden de laatste ‘puntjes op de i’ gezet en is de stempel klaar voor gebruik.

 

Het resultaat

Aangezien wij al lange tijd samenwerken met Allpress, hebben wij ook dit project weer tot een goed einde weten te brengen. De langdurige samenwerking zorgt ervoor dat wij snel en efficiënt kunnen overleggen, zodat wij precies weten wat Allpress van ons verwacht. Allpress weet ons werk op waarde te schatten, waardoor wij gemiddeld zeven gereedschappen per jaar voor Allpress bouwen.

 

Meer zien van Allpress? Kijk op hun website!

Precisie onderdelen

MSG heeft zich de laatste jaren wat meer gefocust op precisie onderdelen en dat willen we beter laten zien op onze website inclusief referenties. Daarom zijn we achter de schermen hard bezig om de website te verbeteren en aan te vullen. Kom dus binnenkort zeker terug om een kijkje te nemen!