lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit

Stempel fietsslot Axa

De wens

Axa, een toonaangevend bedrijf op het gebied van bike security en home security, heeft ons gevraagd om een gereedschap (stempel) te bouwen voor het vervaardigen van de bovenkast en de achterplaat van een nieuw type fietsslot. Het was hierbij van essentieel belang dat de stempel snel geleverd kon worden, aangezien Axa het nieuwe slot binnen korte tijd wilde presenteren.

 

Het proces

Axa leverde bij de aanvraag direct een goedgekeurde 3D producttekening af, maar aangezien de productstempel voor de eerste keer gemaakt zou worden, hebben wij eerst grondig onderzocht of de vervaardiging van de stempel wel technisch haalbaar zou zijn. Samen met Axa heeft onze constructeur een 3D simulatie gemaakt, waarmee perfect bekeken kon worden op welke plekken het product zou kunnen scheuren.

Aangezien de simulatie aantoonde dat het product op twee plaatsen zou scheuren, heeft Axa besloten om een wijziging aan te brengen in het product. Op basis van deze wijziging heeft onze constructeur een nieuwe 3D producttekening gemaakt, waarna wij (na goedkeuring van Axa) konden beginnen aan de vervaardiging van de stempel.

Aangezien de bovenkast en de achterplaat beiden zijn opgedeeld in drie units van circa 600 x 800 mm was het mogelijk om zowel het proces van vervaardiging als het proces van opbouwen synchroon te laten lopen. Op deze manier konden de eerste units zeer snel getest worden onder de pers van Axa. Tijdens de eerste test zien we direct of het product op de juiste manier wordt gebogen en kijken we naar de juiste stand van de snijlijnen. Op basis van de test wordt besloten om een aantal kleine aanpassingen door te voeren om de kwaliteit van het product te optimaliseren.

Na slechts vijf maanden zijn alle drie de units gereed en kunnen zij allen aan elkaar gekoppeld worden. De stempel wordt in zijn geheel onder de pers van Axa gezet, waarna wij de stempel nogmaals optimaliseren voor gebruik.

 

Het resultaat

Door de geringe tijd bleek het een zeer uitdagend project voor zowel MSG als Axa. Dankzij onze korte communicatielijnen waren wij in staat om snel en efficiënt te communiceren met Axa, waardoor het project binnen de gestelde tijdslimiet werd behaald. Hiermee heeft onze langdurige samenwerking met Axa een mooi resultaat opgeleverd voor beide partijen.

 

Meer zien van Axa? Kijk op hun website!

Precisie onderdelen

MSG heeft zich de laatste jaren wat meer gefocust op precisie onderdelen en dat willen we beter laten zien op onze website inclusief referenties. Daarom zijn we achter de schermen hard bezig om de website te verbeteren en aan te vullen. Kom dus binnenkort zeker terug om een kijkje te nemen!